Sobotní dopravní nehody skončily zraněním jejich účastníků

30.05.2021 07:36

KROMĚŘÍŽSKO, UHERSKOHRADIŠŤSKO -  Při dopravní nehodě mezi obcemi Bělov a Kvasice na Kroměřížsku se dopoledne zranilo pět lidí, z toho byly tři děti. „Třiatřicetiletý řidič osobního vozidla při jízdě ve směru od Kvasic na Bělov havaroval vlevo mimo vozovku, kde narazil do stromu. Všichni v autě utrpěli při nehodě zranění, se kterými byli převezeni do nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková. K nehodě došlo okolo desáté hodiny dopoledne a policisté hledají svědky.
K nehodě vyjeli také hasiči. Při jejich příjezdu byli již všichni cestující mimo vozidlo. „Hasiči cestujícím poskytli první předlékařskou pomoc do příjezdu posádek zdravotnické záchranné služby. Vystrašené děti dostaly také dráčky Záchranáčky. Záchranáři následně zraněné odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření,“ sdělila tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
K dalšímu nárazu osobního vozidla do stromu došlo krátce po poledni na silnici mezi Nivnicí a Březovou na Uherskohradišťsku. „ K havárii vyjeli hasiči ze stanice Uherský Brod a dobrovolná jednotka z Nivnice. Hasiči zabezpečili automobil proti vzniku požáru a pomohli s naložením zraněného muže do sanitky. Ve vozidle s řidičem cestoval pes, který při nárazu také utrpěl zranění. O jeho následný odvoz se postarali policisté,“ informovala Lucie Javoříková z HZS Zlínského kraje.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie a HZS Zlínského kraje

Obr. č. 1 Nehoda u Bělova, obr. č. 2 náraz do stromu u Nivnice.  Foto: HZS ZLK