Smírčí řízení ve věci Kulturního centra potvrzuje správnou cestu k dostavbě

29.03.2024 09:04

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM/PRAHA - V Praze proběhlo smírčí řízení ve věci Kulturního centra, kterého se účastnili zástupci města a zástupci Archteam projektové kanceláře. „Hlavním cílem tohoto řízení bylo nalezení shody a řešení komplikovaných otázek týkajících se stavby Kulturního centra,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Smírčí řízení není soudní proces, ale mechanismus, který slouží jako prostředek pro mediátory při vyřešení složitých a zdlouhavých sporů. 
„Česká komora architektů (ČKA) potvrdila správnost směřování města a jeho kroků v souvislosti s projektem Kulturního centra. Město se rozhodlo správně, když si vyžádalo odborný posudek v situaci, kdy byly určité nejistoty v projektové dokumentaci. Rozhodnutí pokračovat ve stavbě Kulturního centra formou Design and build bylo potvrzeno jako legitimní,“ uvedla místostarostka města Markéta Blinková. 
„Rozhodnutí hledat kompromis se nemění a věřím, že shodu nalezneme. Zároveň máme povinnost jednat s péčí řádného hospodáře, chránit zájmy města a vymáhat možné způsobené škody. V případě, že by se to ukázalo jako nezbytné a nenašla se vůle na shodu, je město připraveno vydat se soudní cestou,“ dodal starosta města Jan Kučera. Smírní řízení bylo přerušeno a obě strany byly pověřeny úkolem domluvit se na licenčních podmínkách a výši poskytnutí slevy. Pokračování je naplánováno na 15. dubna.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Ilustrační foto: Archiv SNZK