Slovácko v regionálním derby porazilo Zlín

02.09.2023 18:38

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté 1. FC Slovácko dnes v regionálním derby porazili v 7. kole první ligy Zlín 1:0 brankou Marka Havlíka ze 74. minuty utkání. Utkání nepřineslo mnoho šancí.
První šanci na skórování v utkání měli hosté ze Zlína, v 17. minutě se ke střele z hranice velkého vápna dostal Janetzký, ale míč z jeho kopačky letěl nad branku Fryštáka, který nahradil Heču. Další šance na vstřelení gólu si v prvním poločase obě mužstva nevytvořila a tak šla do kabin za bezbrankového stavu.
V druhé půli nebezpečně zaútočil zlínský Vukadinovič, ale nebyl úspěšný. Hráči Slovácka pak dlouho marně hledali skulinu v obraně Ševců. V 55. minutě pálil Valenta těsně nad zlínskou svatyni a o chvíli později se vyznamenal zlínský gólman Dostál po střele Kim Sung-pina. Rozhodnutí přišlo v 74. minutě. Trávník přihrál před šestnáctku Havlíkovi, který z více než 20 metrů přízemní střelou k tyči poslal Slovácko do vedení 1:0. Zvýšit vedení mohl ještě Kalabiška, ale jednou poslal míč do břevna zlínské braky a podruhé ho vychytal Dostál. Závěr utkání si už domácí hráči pohlídali.
Vlastimil Langer
Foto z utkání: FC Zlín