Slovácké divadlo začíná hrát, sází na komedie

21.05.2021 07:37

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na rozvolnění protiepidemických opatření zareagovalo okamžitě Slovácké divadlo a od pondělí 24. května otevře hlediště, byť jen pro polovinu návštěvníků.
„Zájem diváků je překvapivě velký, už několik týdnů se nás ptají, kdy budou moct zase přijít a jsme rádi, že ten čas nastává právě teď,” řekl herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.
Uherskohradišťská scéna začne podle mluvčího divadla splácet pomyslné dluhy předplatitelům a od prvního dne jim představí nejnovější komedii Perfect Days. V uplynulých týdnech ji nastudoval tým režiséra Mikoláše Tyce s Terezou Novotnou v hlavní roli čtyřicátnice, která touží po životní změně a nakonec se jí opravdu dočká. Filmoví diváci příběh znají ze snímku Aice Nellis, kde ústřední postavu vytvořila Ivana Chýlková.
„Je to symbolické, že startujeme právě tímto titulem, ale skutečně věříme, že perfektní dny se vracejí,” je přesvědčený Josef Kubáník.
Dalšími tituly, které do hlediště lákají i diváky bez předplatného, jsou osvědčené hity. Ve středu 26. května se tak publikum může těšit na Rychlé šípy a o den později zahraje herecký čtyřlístekTomáš Šulaj, Pavel Šupina, Klára Vojtková a Petra Staňková úspěšné Dva úplně nahé muže, které nastudoval umělecký šéf Lukáš Kopecký. „Těší nás, že většina lístků je prodaná a zbývají už poslední desítky volných vstupenek,” řekla manažerka divadla Jitka Honsová.
Kromě zmiňovaných titulů připravují divadelníci slavnou shakespearovskou tragédii Romeo a Julie, kterou uvedou v romantickém prostředí nádvoří uherskohradišťské Reduty v druhé polovině června v režii Lukáše Kopeckého a s Pavelm Šupinou a Petrou Staňkovou v titulních rolích.
Pro návštěvu divadla je ale nutné splnit několik podmínek. Potvrzení negativního POC antigenního testu ne starší 72 hodin nebo potvrzení negativního PCR testu ne starší 7 dní. U dětí do 6 let není testování požadováno, mladší 18 let mohou mít potvrzení o bezinfekčnosti od své školy či od zákonného zástupce. Potvrzení bude každému divákovi kontrolováno při vstupu do divadla. Domácí samotest nestačí, stejně jako o potvrzení o protilátkách.
Od příchodu do odchodu z divadla je třeba mít nasazený respirátor FFP2. Je možné jej zakoupit i v pokladně divadla.
„Ve zvýšené míře pravidelně desinfikujeme veškeré prostory divadla. Stejně jako diváci i my dbáme na přísné podmínky testování a dodržování hygienických pravidel,“ ubezpečila manažerka Slováckého divadla Jitka Honsová.

Vlastimil Langer

Zdroj: Slovácké divadlo Uherské Hradiště

Foto: Marek Malůšek