Skvělí Ševci vezou z Olomouce tři body za vítězství

28.02.2021 19:07

OLOMOUC/ZLÍN Fotbalisté Zlína dnes splnili tajné přání fanoušků a snad i svoje a z horké půdy v Olomouci vezou velmi cenné tři body za vítězství nad domácí Sigmou 0:1. Jediný gól vstřelil v 23. minutě z penalty Roman Potočný.
První náznak gólové šance měli domácí, jenomže Vepřek netrefil ideálně míč a branku Zlína neohrozil. O několik minut později zlínskému Potočnému pádem pod nohy zabránil ve skórování olomoucký gólman Mandous. Jenže přišla 23. minuta a s ní faul na Dramého, po němž rozhodčí Hrubeš po konzultaci s videorozhodčím a prozkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. Míč si tentokrát na puntík postavil Potočný a poslal ho do středu branky – 0:1.
O chvíli později se o slovo opět přihlásil Dramé a Mandous musel vynaložit veškeré své brankářské umění, aby jeho nebezpečnou střelu konečky prstů vytlačil na roh. V 33. minutě se po střetu s Hubníkem zranil zlínský Poznar a vystřídal ho Jawo. Těsně před přestávkou nebezpečně zakončoval z dobré pozice Hubník, ale naštěstí pro Dostála šla jeho nepříjemná střela mimo branku.
V druhém poločase byli aktivnější domácí. Nejprve Chytil hlavičkoval nad zlínskou svatyni, Mihálikův pokus vyrazil Dostál, Hubníkovu hlavičku lapil zlínský gólman na brankové čáře. Ševci spoléhali na defenzivu, ale hrozili z protiútoků. Střelecké pokusy Dramého a Potočného však Mandous zlikvidoval. Tři minuty před koncem se do listiny střelců mohl zapsat Jawo, jenže jeho hlavičku Mandous vytěsnil na roh a pak ještě dvakrát zasahoval proti střelám Čanturišviliho. Těsně před koncem se o změnu stavu pokusil domácí Houska, ale míč z jeho kopačky šel těsně vedle.

Sigma Olomouc – FC Fastav Zlín 0:1 (0:1), gól 23. Potočný z penalty. Příští utkání by měli Ševci sehrát v sobotu na domácím stadionu se pražskými Bohemians.

Vlastimil Langer
Foto: FC Fastav Zlín