Skrz Prsty otevřou ve Zlíně diskuzi o poruchách příjmu potravy

27.03.2024 10:05

ZLÍN - 14|15 Baťův institut dnes opět ožije kontroverzním festivalem Skrz Prsty, který se nebojí otevírat témata, jež jsou stále pro velkou část společnosti tabu. Letos se zaměřuje na Body image.

„Už 11. ročník osvětového festivalu pořádaného studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně nezklame ani letos – z programu přednášek, workshopů i doprovodných aktivit si vybere každý. Vstup pro veřejnost bude možný od 14 hodin a připraven je i doprovodný večerní program,“ uvedla Petra Svěráková, tisková mluvčí zlínské univerzity.

„Budu mluvit o osobní zkušenosti s mentální anorexií. Ukážu, co za pocity a myšlenky se za tím skrývá a jaké je uzdravování z nemoci,“ řekla Natálie Šobrová, která se prostřednictvím přednášky podělí s návštěvníky o svůj příběh.
Dále vystoupí například nutriční terapeutka Anna Štorchová nebo bývalá profesionální baletka Barbora Slováčková, jež byla roky v prostředí, které na vzhled jejího těla kladlo velké nároky. Celý den bude také k dispozici psychoterapeut, s nímž mohou návštěvníci využít možnost konzultace zdarma, a večer bude zakončen workshopem jógy pod vedením zkušené lektorky Kateřiny Čajánkové. Programem bude provázet influencer Lukefry, který se stejně jako minulý rok ujme role moderátora. I letos se rozhodl festival podpořit Eros Star, tentokrát jako hlavní partner.

Festival Skrz Prsty již od roku 2014 vnáší osvětu do společnosti v otázkách citlivých či opomíjených témat a ani letos tomu nebude jinak. Vstup je vždy pro všechny návštěvníky zdarma.  Více informací o festivalunajdete na webu či na Facebooku a Instagramu.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně