Školy mohou žádat o dotace na kurzy sebeobrany

14.03.2022 08:04

ZLÍNSKÝ KRAJ – Do 16. března mohou základní školy ve Zlínském kraji žádat o dotace na kurzy sebeobrany žáků 6. až 9. tříd. Na nový dotační program kraj vyčlenil částku 1,5 milionu korun. Školy mohou finance využít na vzdělávací kurzy, které děti naučí správně reagovat na krizové situace.
„Program podpora sebeobrany žáků na základních školách je v kraji realizován poprvé a směřuje k dětem na druhém stupni škol. Ty se na kurzech naučí, jak řešit krizové situace, reagovat na agresivní chování a bránit se. Nejde jen o nějaké chvaty a údery, ale také o psychologickou přípravu. Kurzy sebeobrany také pomohou zvýšit aktivní přístup k pohybu a zdravému způsobu života u dětí,“ řekla Zuzana Fišerová, radní pro kulturu a školství.
„O dotace mohou žádat základní školy se sídlem ve Zlínském kraji s výjimkou organizací zřizovaných Zlínským krajem. Minimální výše dotace na jeden projekt je 20 tisíc korun, maximální výše je 50 tisíc korun?“ upřesnila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
 Další informace k programu včetně formuláře žádosti jsou dostupné na webu Zlínského kraje: https://www.kr-zlinsky.cz/mas06-22-podpora-sebeobrany-zaku-na-zakladnich-skolach-aktuality-17486.html.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj