Škody způsobené požárem v Otrokovicích půjdou do desítek milionů

24.08.2023 09:07

OTROKOVICE  - V odpoledních hodinách ve středu 23. srpna byl upraven stupeň poplachu na třetí a snížen počet jednotek na místě události. Ve 20:15 hodin byl zrušen štáb velitele zásahu a redukován počet sil a prostředků. Na místě požáru zůstali na dohlídku profesionální hasiči z centrální stanice Zlín a jednotky sboru dobrovolných hasičů. 
„První hrubý odhad vyšetřovatele požárů je stanoven v desítkách milionů korun. Dnes ráno jednal tým vyšetřovatelů požárů Hasičského záchranného sboru České republiky a Policie České republiky. Vyšetřování bude probíhat prozatím pouze z vnější strany budovy s ohledem na bezpečnost a vyjádření statika, který označil zbylou konstrukci za nestabilní. Na místo bude opět povolána jednotka s dronem z Vyškova,“ informoval David Martinec z HZS Zlínského kraje.
I když ještě nebyla ukončena činnost hasičů na místě, velké poděkování patří všem zasahujícím složkám integrovaného záchranného systému, které se podílely na likvidaci velmi náročného požáru ve ztížených podmínkách. „Poděkování patří i městu Otrokovice za zajištění pitného režimu a potravin pro zasahující hasiče,“ tlumočil mluvčí hasičů.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje