Ski areál Razula se zatím s nedostatkem sněhu nepotýká

26.02.2021 07:43

VELKÉ KARLOVICE - Ve Ski areálu Razula je zatím dostatek sněhu na sjezdovkách, které návštěvníci využívají k sáňkování, bobování nebo na skialpy. Snowtubingové dráhy jsou také v provozu, ale nadcházející víkend bude asi jednou z posledních příležitostí se na nich svézt, protože zde sníh již odtává.
„Provozní doba bude den ode dne přizpůsobována aktuálnímu počasí, zatím zůstává jako dosud od 10 do 17 hodin. Podle předpovědi počasí se má o víkendu ochladit a mohlo by opět sněžit, což by dalšímu provozu atrakce určitě pomohlo. Zároveň je však velkou neznámou, co přinese avízované rozhodování vlády o zpřísnění režimových opatření. Pokud by výsledkem bylo i omezení pohybu lidí do 20 kilometrů od místa bydliště, mělo by to pro nás zásadní dopad a zcela bychom museli přehodnotit provoz snowtubingu i výdejních okének,“ informovala tisková mluvgčí Resortu Valachy Martina Žáčková.
Uplynulý týden, kdy měli jarní prázdniny školáci z Brna a okolí, přinesl podle očekávání výrazně vyšší návštěvnost našich sjezdovek a výdejních okének. I díky slunečnému počasí se počet návštěvníků ve všedních dnech pohyboval na úrovni víkendů, současně ale nepřesahoval bezpečnou míru a dařilo se nám regulovat fronty u výdejních okének díky tomu, že jsme jejich počet posílili a rozšířili také otevírací dobu. Velký zájem byl u výdejních oknech o hotová jídla ve skle, která využívají mnozí chalupáři v okolí místo možnosti posezení v restauracích.
„O nadcházejícím víkendu, v sobotu 27. února, jsme plánovali ve Velkých Karlovicích pořádat běžkařský závod Noční stopa Valachy, který je tradičně první akcí seriálu závodů Valachy tour. Vzhledem k pokračujícím omezením jsme akci již dříve zrušili, místo ní nabídneme sportovcům závod Noční běh Valachy v sobotu 8. května. Věříme, že v tu dobu již bude možné akce pořádat. Půjde o noční běh okolními lesy s čelovkami, s individuálním startem a tedy minimálním kontaktem mezi jednotlivými účastníky,“ dodala Martina Žáčková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Resort Valachy a Milan Mikšík