Ski areál Kyčerka v projektu Třídíme na sněhu!

03.02.2023 12:18

KYČERKA - Ski areál SYNOT Kyčerka ve Velkých Karlovicích je jako jeden z pouhých deseti v republice dlouhodobě zapojen do projektu Třídíme na sněhu. „Ve skiareálu jsou tak umístěny barevné koše na třídění odpadů. Cílem projektu je motivovat veřejnost, včetně dětí, k třídění odpadu – k fair play přístupu k přírodě. Také proto v areálu probíhají nejrůznější promoakce,“ uvedla Magda Pekařová, tisková mluvčí skupiny Synot. 
Jedna z nich se uskuteční o nadcházejícím víkendu, a to tzv. „Resorting Games“. „V sobotu 4. února i následující neděli od 9:00 do 16:00 si tak mohou zájemci vyzkoušet v modrém stanu s názvem Třídíme na sněhu ‚recyklované‘ zimní olympijské sporty - biatlon, hokej, slalom na lyžích nebo snowskate. Nejlepší soutěžící čeká odměna v podobě medaile nebo dokonce skipasu,“ řekla mluvčí.
V neděli se navíc v areálu uskuteční druhé kolo Poháru Kyčerka 2023 (závod, určený pro dětské amatérské lyžaře). Soutěž začíná ve 13:00 hod. V areálu jsou stále dobré podmínky k lyžování. V provozu jsou modrá i červená sjezdovka, dětské vleky i pásy.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Ski areál SYNOT Kyčerka