Situace v KNTB se pomalu stabilizuje, počet nemocných klesá

20.01.2023 14:36

ZLÍN - V Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně se situace s pacienty s respiračními onemocněními stabilizovala a doznívá. „Pacientů s těmito nemocemi výrazně ubylo, na interním oddělení jich je zhruba třetina ze všech nemocných. Stejná situace je na dětském oddělení, s chřipkou a RS viry máme hospitalizovaných celkem pět dětí, z toho jedno je na JIP a čtyři na standardních lůžkách (z toho dvě děti jsou v kojeneckém věku, dvě větší),“ informovala Dana Lipovská, tisková mluvčí nemocnice.
Pokud se jedná o léky, tento týden již nemocnice dostala penicilin (několik desítek balení) a  v tuto chvíli ho má cca na měsíc. Nemocnice obdržela v podobném množství také Ospamox. Stále chybí protizánětlivé oční kapky a vitamin K v kapkách.
„Novinkou je, že od pondělí 23. ledna rušíme odběrové centrum (testování na COVID-19), v posledních týdnech evidujeme minimální zájem, v některých dnech dokonce nulovou návštěvnost. Od 1. února rušíme také očkovací centrum, zájemci o očkování proti nemoci COVID-19 budou moci využít k tomuto účelu ordinačních hodin infekční ambulance,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně
Ilustrační foto: Archiv SNZK