Silvestrovská noc ve Zlínském kraji se nesla v klidném duchu

01.01.2022 10:29

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krátce před půlnocí vyjeli hasiči do Starého Města k hlášenému požáru krabice od pyrotechniky, kterou následně prolili vodou. Dále noc na Uherskohradišťsku byla bez další události.
„Nejvíce výjezdu měli hasiči na Vsetínsku. Hned sedm minut po půlnoci vyjeli na technickou pomoc otevření bytu. Majitelům se zabouchly vstupní dveře a uvnitř bytu zůstalo malé dítě. V 00:32 hodin měli hasiči hlášený požár kontejneru v ulici Meziříčská v Rožnově pod Radhoštěm,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
K hořícímu plastovému kontejneru na papír byli v 00:42 hodin vysláni i hasiči v Otrokovicích.
„V 02:11 hodin a v 02:36 hodin měli opět vyhlášený poplach hasiči na Vsetínsku. Nejprve jeli do ulice Luční ve Valašském Meziříčí, kde pod balkónem hořel hadr, který prolitím vody uhasili. V ulici Revoluční v Rožnově pod Radhoštěm likvidovali požár plastového kontejneru, stojícího v blízkosti zaparkovaných vozidel. Jedno z nich bylo mírně požárem poškozeno,“ dodala mluvčí hasičů.
Také Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje (ZZS ZK) prožila relativně klidný přelom roku, který narušila v podvečer 31. prosince jen tragická nehoda v centru Kroměříže.
„V rámci výjezdů záchranáři ošetřovali běžná interní onemocnění,“ uvedl náměstek lékařské péče ZZS ZK Dorian Pfeifer. Samozřejmě ale nechyběly úrazy související s bujarými oslavami příchodu nového roku. Mezi nimi například pády v opilosti a jako obvykle – výjezdy k intoxikacím alkoholem. „Před a po půlnoci i úrazy způsobené pyrotechnikou, včetně jednoho závažnějšího s poraněním oka,“ dodal Pfeifer.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje a ZZSZK