Silný vítr ve Zlínském kraji hlavně vyvracel stromy a poškodil střechy

31.01.2022 06:49

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ZLÍNSKÉHO KRAJE - V neděli vyjely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů celkem k 111 událostem, souvisejících s odstraňováním následků silného větru na území celého Zlínského kraje. 

Výjezdy podle okresů:

Kroměříž – celkově 40 výjezdů, z toho 14 výjezdů souviselo s poškozením střech, jeden s poškozenou tabulí návěstidla na 261 kilometru dálnice D1 a jeden s poškozeným elektrickým vedením.

Zlín – celkově 38 výjezdů, z toho šest výjezdů souviselo s poškozením střech a dva s poškozením elektrického vedení.

Uherské Hradiště – celkově 18 výjezdů, z toho čtyři výjezdy souvisely s poškozením střech a dva s poškozením elektrického vedení.

Vsetín – celkově 15 výjezdů, z toho jeden výjezd souvisel s poškozením střechy a dva se spadlým stromem na železniční trať.

„Poškozené střechy jsme provizorně opravili tam, kde to dovolily podmínky. U poškozeného elektrického nadzemního vedení jsme spolupracovali s pohotovostní službou provozovatele sítě. V případě stromů spadlých na železniční trať hasiči postupovali tak, aby zpoždění vlaků bylo co nejmenší. Ke zranění osob nedošlo,“ doplnil zprávu Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje