Silnice z Loukova do Libosvár je v novém

24.12.2021 10:25

LOUKOV - Rekonstrukce téměř kilometrového úseku krajské silnice III. třídy byla úspěšně zakončena mezi Loukovem a Libosváry v okrese Kroměříž. Z krajského rozpočtu zde bylo investováno prostřednictvím Ředitelství silnic Zlínského kraje téměř 30 milionů korun.

„Dvěma letos dokončenými silničními stavbami se může pochlubit Loukov na Kroměřížsku. V létě byla ukončena rekonstrukce průtahu obcí, od přelomu listopadu a prosince mohou jezdit motoristé po obnovené kvalitní silnici také z Loukova do Libosvár. Předmětem díla byla stavební úprava silnice v délce 945 metrů. Začátek úpravy začíná v obci Loukov ve vzdálenosti asi 35 metrů od křižovatky se silnicí II/150, kde navazuje na rekonstrukci průtahu obcí. Nově rekonstruovaný úsek končí na okraji místní části Libosváry,“ informo tiskový pracovník ŘSZK Vojtěch Cekota.

Zhotovitelem stavby byla firma KARETA, s. r. o., Bruntál. Konečná cena za tuto zakázku činí 29,421 milionu korun (vč. DPH). Stavební práce se rozběhly koncem května 2021 a probíhaly za úplné uzavírky tohoto úseku silnice.

Vlastimil Langer

Zdroj: Ředitelství silnic Zlínského kraje

Foto: Vojtěch Cekota