Silničáři obsadí Mostní i Březnickou, připravte se na objížďky a dopravní omezení

28.02.2023 07:26

ZLÍN - Ve středu 1. března začne dlouho očekávaná investiční akce, kterou je napřímení Mostní ulice a rekonstrukce křižovatky s Březnickou ulicí. Součástí prací bude i obnova přilehlých úseků komunikace Mostní, ulice k hotelu Zlín i krajské silnici II/490. 
„Hned na začátku března dojde k předání staveniště zhotoviteli. Následně dojde k uzavření parkoviště mezi obratištěm trolejbusů a ulicí Mostní, kde začnou stavební práce mimo pozemní komunikace,“ přibližuje náměstek primátora a radní pro dopravu Michal Čížek s tím, že hlavní dopravní omezení, kterým bude zjednosměrnění Březnické ulice, začne platit v závislosti na počasí a vyřízení potřebných povolení.
Nákladní automobily budou jezdit do Zlína po objízdné trase z Uherského Hradiště přes Otrokovice. Na objízdné trase pro osobní automobily a autobusy přes Kudlov se počítá s drobnější úpravou jízdních pruhů ulice Osvoboditelů v křižovatce u Kolektivního domu a s povolením jízdy vozidel v ulici Na Požáře ve směru od Hradské ulice ke Štefánikově včetně mostu přes Kudlovský potok, kde nyní platí jednosměrný provoz v opačném směru.
Průběh dalších tří etap stavebních prací a rozsah dopravních omezení se ještě budou upřesňovat.
Vlastimil Langer
Zdroj: Magistrát města Zlína
Foto: Archiv SNZK