Silně opilí výtržníci ničili v Horní Lidči autobus

27.04.2020 15:39

HORNÍ LIDEČ - Uplynulý pátek krátce po půl dvanácté dopoledne oznámil na linku 158 řidič linkového autobusu, že mu opilí muži ničí autobus. Policisté neprodleně vyjeli k autobusové zastávce u vlakového nádraží v Horní Lidči na Vsetínsku, kde mělo k incidentu dojít.

„Výtržníci už tam nebyli, policisté je ale po chvíli našli nedaleko sedět na trávě s bednou piva. Všichni tři byli silně podnapilí, odmítali prokázat totožnost, byli agresivní, plivali na policisty, vulgárně je uráželi a s hlídkou nespolupracovali. Nakonec se hlídce podařilo zjistit, že se jedná o muže ve věku 36, 28, 27 let z Brumova – Bylnice, kteří nadýchali 2,83 promile, 2,82 promile a 3, 70 promile alkoholu,“ informovala dnes krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.
Dva z trojice mužů museli policisté kvůli jejich agresivitě nakonec spoutat a odvézt na policejní služebnu a odkud je pak policisté z pohotovostního a eskortního oddělení dopravili do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.  

„Policistům řidič autobusu vypověděl, že se ho muži na zastávce ptali, jestli jede směrem na Valašské Klobouky. Když jim odpověděl, že nejede a zavíral dveře, začali do nich a do čelního skla opilí muži bouchat pěstmi a jeden se snažil utrhnout stěrač. Při odjezdu autobusu ze zastávky někdo z mužů hodil na autobus lahev s pivem,“ popsala událost mluvčí.
Řidič poté zjistil, že mu výtržníci poškodili skleněnou výplň dveří. Jakou škodu způsobili, budou hornolidečtí policisté vědět až majitel dodá vyčíslení škody.
„Je možné, že právní kvalifikace, která je prozatím stanovena jako přestupky proti veřejnému pořádku a majetku, bude překvalifikována na trestný čin poškození cizí věci. Výtržníci se dopustili přestupku podle krizového zákona, jelikož si neustále, i přes upozornění policistů, sundávali z obličeje roušky.,“ dodala Lenka Javorková.
Vlastimil Langer

Ilustrační foto: Archiv KNZ