Sezona na Cyklostezce Bečva se uzavřela

11.10.2022 16:04

VSETÍN – Příjemné podzimní počasí přilákalo v sobotu 8. října více než devět desítek cyklistů v čele se starostou města Jiřím Růžičkou na vsetínskou Ohradu, aby společnou jízdou na Halenkov, kde byl připraven bohatý doprovodný program, formálně uzavřeli sezonu na Cyklostezce Bečva.
„V místě hlavního srazu na vsetínské Ohradě (další byly ve Valašském Meziříčí a Velkých Karlovicích) se účastníci zaregistrovali a obdrželi přitom upomínkový předmět i s poukazem na občerstvení. Poté se vydali po Cyklostezce Bečva až do sportovně-zábavního areálu u halenkovského fotbalového hřiště, kde byl připraven pestrý program, jehož součástí bylo také losování tomboly,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
„V rámci programu si cyklisté užili show se skákacími, balančními a netradičními cyklistickými prostředky v podání týmu Hopsej.cz. Tyto dopravní prostředky si zájemci mohli také sami vyzkoušet,“ řekl místostarosta pro oblast cestovního ruchu Pavel Bartoň. „Součástí dalšího programu byly ukázky poskytování první pomoci, kterou předvedly pracovnice Českého červeného kříže, zaměstnanci střediska volného času a plavecké školy Alcedo přichystali pohybové aktivity a hry pro ty nejmenší, zástupci Policie ČR a BESIPu zorganizovali jízdu zručnosti. Děti poučili také o správném chování v silničním provozu a strážníci městské policie značili jízdní kola syntetickou DNA. Nechybělo ani malování na obličej a samozřejmě bohaté občerstvení,“ dodal místostarosta.
Letošní sezona na Cyklostezce Bečva je formálně uzavřena, cyklistům ale samozřejmě slouží nadále.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: městský úřad Vsetín