Ševci v boji o záchranu doma pouze remizovali s Hradcem Králové

12.03.2023 08:52

ZLÍN – Zlínští fotbalisté v 23. kole první ligy na domácí půdě s Hradcem Králové 2:2. Zlín še do vedení v 5. minutě po střele Čanturišviliho, v 38. minutě vyrovnal na 1:1 hradecký Koubek, jenže v nastavení první půle vrátil Ševcům vedení Kozák – 2:1. Další vyrovnání skóre zařídil v 72. minutě hráč „Votroků“ střídající Vašulín – 2:2. Domácí si v závěru zkomplikovali úsilí o případný zisk tří bodů, neboť dohrávali oslabení o vyloučeného Jakuba Koláře.
Domácím perfektně vyšel úvod utkání, když po přihrávce Hrubého v šestnáctce doputoval míč k Čanturišvilimu a jeho tečovaná střela skončila v síti hradecké branky. Jenže hosté se brzy otřepali a byli aktivnějším mužstvem a hodně zaměstnávali domácí obranu. V přemíře snahy o vyrovnání však nechali pootevřená zadní vrátka, kterých využil k úniku rychlý Vukadinovič, jenž nahrál Slončíkovi, ale jeho gól rozhodčí Berka po konzultaci s videorozhodčím neuznal kvůli postavení mimo hru. Domácí byli nadále pasivnější a v 38. minutě přišel trest. Po centru Gabriela hlavičkoval hradecký Koubek a poslal míč za záda Rakovana. Těsně před koncem nastaveného času prvního poločasu se opět radovali domácí. Vukadinovič našel centrem Kozáka, který míč i s pomocí tyče propasíroval za záda Reichla.
Pokud někdo z diváků očekával, že druhý gól v síti Hradeckých nastartuje domácí k větší aktivitě, rychle vystřízlivěl. Zlíňané pokračovali v pasivní a nevýrazné hře, čímž hostům umožnili zvýšit svoji aktivitu a v 72. minutě bylo opět srovnáno. Nedůsledně bráněný Vašulín hlavou Gabrielův centrovaný míč nezadržitelně poslal do zlínské sítě.
V závěru utkání se domácí přece jen dostávali více do hry, jenže je zabrzdilo vyloučení Koláře, který po druhé žluté kartě uviděl červenou. V 90. minutě mohl rozhodnou o vítězství Hradce Matěj Koubek, jenže vyloženou šanci doslova zahodil.

Vlastimil Langer
Foto z utkání: FC Trinity Zlín