Ševci si na Baník obuli špatné kopačky a utrpěli ostudný výprask

01.08.2021 19:46

OSTRAVA/ZLÍN – Zlínští fotbalisté brzy zapomněli na solidní výkon proti mistrovské Slavii a v druhém utkání první fotbalové ligy ostudně prohráli v Ostravě 5:1. Domácí Baník o své výhře rozhodl již v první poločase, kdy Zlíňany jasně přehrál 4:0. Čestný úspěch Ševců vstřelil v 69. minutě Tomáš Poznar.
Baník začal utkání náporem a v 9. minutě po kopu z roku Lischka hlavou poslal domácí do vedení – 1:0. Zlíňané se nestačili ještě oklepat a už prohrávali o dva góly. Sor utekl po levém křídle Cedidlovi a obstřelil zlínského gólmana Dostála – 2:0. Hrůzný poločas Ševců ale pokračoval dál. Baník byl lepší a v 26. minutě nikým nehlídaný ostravský stoper Lischka z hranice velkého vápna střelou mezi brankářovy nohy zvýšil vedení domácích na 3:0. S Ševci bylo zle, a když v 34. minutě uprostřed hřiště přišel Hrubý zbytečně o míč, nebyl pro Almásiho problém po ideální Tetourově přihrávce zvýšit na 4:0 pro Baník.
Trápení Ševců pokračovalo i po změně stran. V 51. minutě udeřili domácí znovu, míč do zlínské sítě napálil Buchta – 5:0. Ostrava pak měla ještě další příležitosti, které zčásti zmařili samotní hráči nebo Dostál. Ostudnou porážku zmírnil v 69. minutě Poznar, jenž tečoval Hlinkův přímý kop – 5:1. Ve zbývající době se utkání už jenom dohrávalo.

Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín