Ševci po senzačním obratu vezou z Karviné tříbodové vítězství

14.08.2021 19:20

KARVINÁ/ZLÍN – V úvodu druhého poločasu inkasovali Zlíňané v Karviné druhý gól a v té chvíli by si na ně nikdo nevsadil, Jenže Ševci dokázali dokonalý obrat a nepříznivý vývoj prvoligového utkání zvrátili ve svůj prospěch. Brankami Martina Filla, Tomáše Poznara a Martina Cedidly zvítězili 2:3.
Karviná vstoupila do utkání a ve 23. minutě šla do vedení, když po centru do pokutového území dopravil hlavou míč do zlínské branky Buchta, který ještě nedávno působil ve Zlíně – 1:0. Domácí byli i nadále aktivnější, vytvářeli si slibné šance, jenže Túlio i Čmelík vyšli naprázdno. V 37. minutě se Zlíňanům zranil brankář Dostál a nahradil ho gólman Rakovan.
V úvodu druhého poločasu vyslal karvinský Bartošák prudký centr před zlínskou branku, Papadopulos přeskočil Procházku a zvýšil na 2:0. A pak se začaly dít věci. Ševci se vrhli do útoku, skórovat mohl Reiter, ale o chvíli později v 57. minutě po odvráceném přímém kopu se k míči dostal Fillo, a tvrdou ranou nedal karvinskému gólmanovi Neumanovi šanci – 2:1. Zlín zvyšoval tlak a blízko k vyrovnání byl Poznar, nastřelil ale jenom tyč.
Chvíle pro Poznara ale přece jenom přišla. Po faulu na zlínského Tkáče nařídil rozhodčí Machálek penaltu, kterou v 75. minutě Poznar s přehledem proměnil – 2:2. Domácí se snažili vzít si vedení zpět, jenže chybovali a pustili Condého do brejku, jenže zlínský záložník svoji šanci neproměnil. Pak přišla druhá minuta nastavení a k odraženému míči se dostal zlínský Cedidla, který dokončil zlínský obrat – 2:3.
Příští utkání hradí Zlíňané s Olomoucí v sobotu 21. srpna na domácím stadionu na Letzné.

Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín