Senioři mohou ukázat svůj talent v literární výzvě

15.08.2022 09:54

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm je pro seniory vyhlášená druhá část tvůrčí výzvy zaměřené na literární díla. Senioři se mohou přihlásit s povídkou, úvahou, esejí nebo básní na volné téma. Zvláštní kategorii mají díla, která jsou věnovaná Daně a Emilu Zátopkovým.

„Město Rožnov pod Radhoštěm, Rada seniorů, Klub seniorů a Spolek Rožnovských žen připravili Tvůrčí výzvu pro seniory – soutěž, ve které mohou senioři ukázat svůj um a šikovnost. První část výzvy s výtvarným zaměřením se konala na jaře letošního roku. U seniorů vzbudila velký zájem a do soutěže se přihlásilo celkem 45 účastníků. Nyní je vyhlášena část druhá, tentokrát literární,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„V letošním roce si připomínáme 100 let od narození manželů Zátopkových a také proto je ve výzvě otevřena i zvláštní kategorie. Určená je právě pro díla, která budou zaměřena na tuto tématiku,“ řekla Hana Cábová z Odboru strategického rozvoje a projektů MěÚ Rožnov.

Svá soutěžní literární díla mohou senioři zasílat e-mailem na adresu klubsen.rpr@centrum.cz nebo  marierethyova@centrum.cz do   5. září 2022. V papírové podobně je možné odevzdat díla do SENIOR CENTRA v pátek 2. září a v pondělí 5. září.

Do konce roku čeká na seniory ještě jedna výzva, která bude zaměřena na gastro tématiku.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm