Se závodní dráhou si zřejmě spletli silnici řidiči osobních aut na Uherskohradišťsku

14.02.2022 11:04

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Dopravní policisté na Uherskohradišťsku neměli minulý týden pochopení pro dva piráty silnic, kteří riskantní jízdou mohli ohrozit další účastníky silničního provozu na hlavním silničním tahu I/50.
„Ve středu 9. února večer krátce před devátou hodinou projížděl kolem obce Podolí řidič vozidla značky Audi. Policisté mu v místě, kde je povolená nejvyšší rychlost 90 km/h, naměřili neuvěřitelných 204 km/h. Po zastavení vozidla zjistili, že za volantem sedí osmadvacetiletý muž z Uherskobrodska, který se dopravního přestupku nedopustil poprvé,“ informovala policejní mluvčí Milena Šabatová.
O něco menší rychlost naměřili druhý den řidiči vozidla značky BMW. I jemu na pedálu zřejmě ztěžkla noha a tak se stalo, že když večer projížděl kolem Uherského Brodu, ručička na tachometru se vyšplhala na 171 km/h.
Oba hříšníci svým jednáním porušili ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dopustili se tak přestupku, který bude oznámen příslušnému správnímu orgánu.
„Vysoká rychlost je jednou z častých příčin dopravních nehod. Jen v okrese Uherské Hradiště evidujeme za loňský rok 1642 případů překročení rychlosti. Tito řidiči svou bezohlednou jízdou neohrožují jen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu,“ dodala policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ