Sanitka se střetla s osobním vozem, pro jeho řidiče přiletěl vrtulník

18.08.2022 15:42

ZUBŘÍ – U dopravní nehody sanitky s osobním autem, při níž se zranilo pět lidí, zasahovali dnes od desáté hodiny dopolední profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a města Rožnov pod Radhoštěm. Sanitka převážela pacientku do nemocnice,
„Ke střetu došlo v ulici U Bečvy v Zubří na Vsetínsku. Osobní vozidlo skončilo na střeše. Uvnitř vozu zůstal těžce zraněný muž. Jeho rovněž zraněná spolujezdkyně se před příjezdem hasičů dostala ven z vozu, a to i díky posádce sanitky a zdravotní sestře, která v době nehody jela kolem,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Hasiči přes zadní páté dveře, kde vytvořili prostor, vytáhli zaklíněného muže ven a předali do péče zdravotnické záchranné službě. „Vzhledem ke zdravotnímu stavu řidiče byl na místo povolán vrtulník, který ho transportoval do nemocnice v Ostravě. Také spolujezdkyně skončila v péči zdravotníků a byla převezena do nemocnice k dalšímu vyšetření,“ pokračovala tisková mluvčí.
Sanitní vůz sjel mimo silnici, kde na rozdíl od osobního auta, zůstal stát na kolech. Převážející pacientku si převzali další zdravotníci a odvezli ji do nemocnice, kde skončila i dvoučlenná posádka rozbité sanitky.
„Hasiči u vozidel odpojili autobaterie, auta zajistili proti vzniku požáru a zamezili úniku provozních kapalin. Velitel zásahu na místo povolal vyprošťovací automobil ze stanice Zlín, pomocí něhož vytáhli osobní vůz zpět na silnici. Vytažení druhého vozidla si zajistil jeho provozovatel,“ uzavřela mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje