S podvodnou sbírkou na neslyšící a postižené lidi cizinka neuspěla a odešla s pokutou

13.07.2022 11:43

ZLÍN - Podvod s mezinárodní sbírkou na hendikepované lidi stále ještě funguje. Dobrou zprávou ale je, že většina oslovených spoluobčanů již ví, že se jedná o podvod a na slaboduchou léčku neskočí.
„Dobrým příkladem může být svědek, kterého v sobotu 9. července dopoledne obtěžovala žena z východního Balkánu na parkovišti u obchodního centra ve středu Zlína. Nejenže jí nedal ani korunu, ale vzápětí o ní informovat Městskou policii Zlín, přičemž poskytl její podrobný popis,“ uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele zlínské městské policie.
Hlídka MP Zlín následně zjistila totožnost 32leté ženy, která předložila důvěrně známý dokument týkající se údajné mezinárodní sbírky pro neslyšící a tělesně postižené lidi a chudé děti. Současně se ke strážníkům přihlásili další dva svědci, které dotyčná bez úspěchu oslovila s žádostí o peníze.
„Protiprávní jednání bylo v tomto případě vyřešeno uložením pokuty příkazem na místě. Přesto již po několikáté doporučujeme veřejnosti, aby dobře zvažovala, komu své peněžní prostředky věnuje. Zatímco při oficiální veřejné sbírce jsou vybrané peníze skutečně použity na bohulibé účely, v případě zmíněných podvodníků putují výhradně do jejich kapes,“ dodal Pavel Janík.

 

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městská policie Zlín