S cestovatelem Honzou Husákem do rakouských Alp

14.02.2022 14:06

VSETÍN - Za krásami rakouských Alp se tentokrát vydají účastníci oblíbeného cyklu Cestovatelské úterky, jehož další díl proběhne 15. února v zámku Vsetín. Začátek je tradičně v 17 hodin. Na akci už není třeba předkládat potvrzení o očkování či testu na COVID 19.
„Cestovatel Honza Husák vyrazil na výpravu do Rakouska už mnohokrát, naposledy v roce 2020 spolu s manželkou Darinou (oba na snímku) a trojicí kamarádů. Své zážitky ze země rozeklaných štítů, alpinských luk, jezer, vodopádů a ledovců vám zprostředkuje prostřednictvím přednášky Rakousko: Alpské variace,“ sdělil Jiří Koňařík z Muzea regionu Valašsko. 
„Česko a Rakousko spojuje mnohé – pozice v srdci Evropy, historie, obdobná rozloha i počet obyvatel. Povrch však mají zcela odlišný. V rámci našeho povídání vám představím výběr pohoří, která opravdu stojí za návštěvu. Chybět samozřejmě nebude ani spousta fotografií,“ nastínil Husák.
„A ještě jedna skvělá zpráva navíc. Od čtvrtku 10. února už není třeba se u vstupu na akce muzea prokazovat potvrzením o očkování či testu na COVID 19. Zůstává pouze nutnost zakrývat si dýchací cesty a dodržovat rozestupy. Další podrobnosti jsou na www.muzeumvalassko.cz,“ dodal Jiří Koňařík.
Vlastimil Langer
Zdroj: Muzeum regionu Valašsko

Foto: Archiv Honzy Husáka