Rychlý zásah hasičů uchránil rodinný dům na sídlišti Jižní Svahy

04.04.2022 22:02

ZLÍN -  Hustý černý kouř vyděsil dnes okolo sedmé hodiny večerní obyvatele největšího zlínského sídliště Jižní Svahy. Do ulice Nad Vývozem ihned vyjelo pět jednotek hasičů. Hořel přístřešek vedle rodinného řadového domu. Dva lidé se před příjezdem hasičů pokoušeli požár uhasit a byli zraněni. Způsobená škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 1,2 milionu korun.
„Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že hoří přístřešek stojící těsně vedle rodinného řadového domu. Při požáru byli zraněni obyvatelé zasaženého objektu, kteří se nažili před příjezdem hasičů požár uhasit. Muže i ženu si do péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která oba ošetřila na místě. Převoz do nemocnice nebyl potřeba,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
K likvidaci požáru hasiči použili dva hasební proudy vody a během krátké chvíle měli požár pod kontrolou. „Poté rozebírali konstrukci přístřešku a dohašovali skrytá ohniska. Zasažený objekt včetně přilehlého domu hasiči kontrolovali termokamerou. Díky rychlému zásahu hasičů se plameny nedostaly na rodinný dům,“ dodala mluvčí hasičů.
Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru a škodu způsobenou na majetku.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje