Ruina v Rybárnách je zdemolována, projektuje se dopravní řešení celé lokality

06.05.2021 08:11

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště nechalo zdemolovat problematický rohový objekt domu č. 53 v ulici Šaňákova v Rybárnách. Odstraněním ruiny domu se uvolňuje prostor, který bude součástí celého dopravního řešení dané lokality.
Pro zlepšení dopravní obslužnosti Moravního nábřeží – Rybáren právě vzniká projektová dokumentace, jejíž zpracování zadalo město ke konci loňského roku.
„Celá stavba, která má za cíl zlepšit dopravní obslužnost Moravního nábřeží a Rybáren, bude rozdělena mezi město Uherské Hradiště, Ředitelství silnic a dálnic ČR a město Staré Město.
Plán je takový, že ŘSD a.s. postaví zastávkový záliv a rozšíří silnici v ulici Zerzavice. Město Uherské Hradiště zřídí světelnou křižovatku silnice a ulice Moravní nábřeží a vybuduje chodníky a zpevněné plochy na katastrálním území Uherské Hradiště,“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
Hradišti připadne také zřídit přechody pro chodce přes místní komunikace a upravit napojení z hlavní silnice  do ulice Šaňákovy. Starého Města se budou týkat chodníky a zpevněné plochy v návaznosti na rozšíření silnice ležící na jeho katastrálním území a zřízení přechodů přes komunikace.
„V místě vznikne také nová autobusová zastávka. Celou situaci chceme zlepšit tak, aby zejména obyvatelé Rybáren mohli pohodlně vyjíždět na silnici I/55,“ poznamenal místostarosta Jaroslav Zatloukal.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště