Rozsáhlý požár v Otrokovicích zaměstnal desítky jednotek hasičů i záchranáře

23.08.2023 16:38

OTROKOVICE - V 5:27 hodin přijalo dnes krajské operační a informační středisko hasičů oznámení o rozsáhlém požáru bývalého obchodního domu a autoumývárny  ve čtvrti Baťov v Otrokovicích. K události bylo postupně vysláno 38 profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů a vyhlášen byl nejvyšší, tedy zvláštní stupeň poplachu. V průběhu zásahu se popálil jeden ze zasahujících hasičů a byl převezen do nemocnice.
„Zasahovalo celkem 200 hasičů s 67 kusy techniky. Vzhledem k počasí a rozlehlosti budov byl náš zásah velmi náročný. Ustavili jsme štáb velitele zásahu a obyvatele informovali o nebezpečných zplodinách v ovzduší. Velitel zásahu povolal k požáru také jednotku z Vyškova s dronem, a to z důvodu komplexního pohledu na celý prostor požářiště. U požáru zasahovali i příslušníci chemické laboratoře z Frenštátu pod Radhoštěm, kteří měřili koncentraci škodlivin v ovzduší. Lokalizace události byla ohlášena před půl desátou hodinou dopolední,“ informoval David Martinec z HZS Zlínského kraje.
V poledne na místě zasahovalo celkem 38 jednotek, 200 hasičů a 67 kusů hasičské techniky.
„Rozsáhlý požár v Otrokovicích na tř. Tomáše Bati zaměstnával od rána i posádky Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Na místě jsme měli tři zdravotnické týmy. Přednemocniční neodkladnou péči záchranáři poskytli jednomu zasahujícímu hasiči, který utrpěl popáleniny druhého stupně na ruce. Po jeho ošetření na místě ho posádka transportovala k dalšímu ošetření a vyšetření do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ uvedla  Gabriela Netopilová Sluštíková,“ tisková mluvčí ZZS Zlínského kraje.

Příčinou vzniku požáru a výší škody se zabývají vyšetřovatelé.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje