Rožnovští chtějí změny v autobusové dopravě

18.02.2023 09:07

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město Rožnov pod Radhoštěm zadalo požadavky na změny v autobusové dopravě po městě od poloviny letošního roku. Cílem je, aby jízdní řády byly efektivnější a více vyhovovaly potřebám cestujících.
„Autobusová doprava po městě by měla především sloužit lidem, a pokud současné nastavení jízdních řádů občanům nevyhovuje, je to potřeba změnit. Je za námi první sezení k zeefektivnění linek, vyhodnotili jsme si, které autobusy nejsou využívané a jezdí prázdné. Půl roku nám funguje nová linka z Dolní Pasek přes půlku města až na náměstí a my jsme si nyní mohli vyhodnotit výsledky a její úspěšnost,“ uvedl starosta města Jan Kučera.
Lidé se potýkají zejména s tím, že linka je příliš dlouhá a pro cestující zbytečně časově náročná. „Toto určitě budeme chtít změnit. Zadali jsme požadavky na změny nejen v této trase a ty by se měly projevit v jízdních řádech od poloviny tohoto roku. Chceme budovat město pro lidi, aby se jim tady dobře žilo a funkční autobusová doprava k tomu rozhodně patří,“ dodal starosta.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm