Rožnovský parlament dětí a mládeže se pustil do úklidu měst

25.11.2022 12:11

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovský parlament dětí a mládeže zorganizoval výzvu Ukliďme naše město před adventem. Dobrovolníci se tak v úterý 22. října vydali do terénu a postupně uklízeli vytipované oblasti. Žáci základních a středních společně nasbírali sedm pytlů odpadků, které do přírody rozhodne nepatří.

„Členové Rožnovského parlamentu se schází pravidelně každé tři týdny, a právě na říjnovém setkání vznikl nápad uspořádat výzvu Ukliďme naše město před adventem. Žáci se rozdělili do dvou skupin a uklidili oblasti v okolí Skalky, hřbitova a Lázu,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„Společně se nám podařilo odpadem naplnit sedm pytlů. Našli jsme kovovou bednu na pivo, láhve od alkoholu, spoustu plechovek, bot, oblečení nebo autokoberečků. Výsledkem této akce byl minimálně dobrý pocit z čistějšího města a přírody,“ řekl Emil Andrys ze Základní školy Pod Skalkou.

Do výzvy se mohla zapojit také široká veřejnost a obyvatelé Rožnova pod Radhoštěm zasílali tipy na nejvíce znečištěná místa ve městě. „Máme zde rozhodně spoustu míst, na která se musím zaměřit. Podle občanů je jednou z takových oblastí ulice Pod Hrází a zde přilehlý lesík. Již teď se připravujeme na Dny Země 2023, které nás čekají na jaře, a věříme, že do další výzvy se k nám připojí i široká veřejnost a společně uklidíme město,“ dodala Lucie Janků, koordinátorka Zdravého města a MA21.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm