Rožnovské parní léto vrcholí. Poslední jízdu opět pohlídají četníci v dobových uniformách

17.09.2021 12:05

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovské parní léto 2021 jde do svého finále. Letošní čtvrtá a poslední jízda parním vláčkem se uskuteční v sobotu 18. září. Parní lokomotiva Velký Býček alias Tulák své pasažéry přiveze z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm, kde mimo jiné například ve Valašském muzeu v přírodě můžete sledovat finiš Běhu rodným krajem Emila Zátopka včetně bohatého kulturního programu.

 „Parní lokomotiva Velký Býček alias Tulák, vyrobená v roce 1924, v sobotu zaveze své pasažéry do Rožnova, kde se lidé mohou například zajít podívat na Běh rodným krajem Emila Zátopka, půlmaraton, který startuje v Kopřivnici a po poledni finišuje ve Valašském muzeu v přírodě,“ zve na pohodový den do Rožnova destinační manažer radnice Marek Havran.  Do Rožnova si ovšem můžete zajet parním vláčkem jen tak, třeba na procházku na Jurkovičovu rozhlednu.
„Zajímavostí je, že rozhlednu jde vidět přímo z Masarykova náměstí a přesně z toho místa se tam dostanete za pouhých 45 minut pěšky. Určitě si to přijeďte vyzkoušet,“ doplnil Marek Havran. Pasažéři vlaku se také v poslední letošní jízdě mohou těšit na četníky v unikátních uniformách z První republiky, se kterými si mohou udělat hezkou památeční fotku.

Parní vlak z Valašského Meziříčí odjíždí v 9.50 a 13.10 hodin, zpět z Rožnova do Valašského Meziříčí pojede v 11.12 a v 15.34 hodin. Jízdenky včetně rezervace místa k sezení je možné ode dne vyhlášení (sledujte facebook města a událost Rožnovské parní léto, případně web www.visitroznov.cz) zakoupit v předprodeji v kterékoliv pokladně Českých drah, a. s. (provozní doby lze nalézt zde), zbývající jízdenky (bez nároku na místo k sezení) budou do vyčerpání kapacity soupravy prodávány v den konání akce přímo u vlaku a během jízdy. Přeprava dětských kočárků do vyčerpání kapacity, přeprava jízdních kol vyloučena. Cena jízdného (jedna cesta) je 80 korun, snížené jízdné 40 korun, děti do šesti let zdarma.

Program Rožnovského parního léta 2021 včetně informací o předprodeji jízdenek najdete zde.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm