Rožnovské náměstí se dočká nové výsadby zeleně

18.04.2024 13:14

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Na rožnovském náměstí, za památníkem T. G. Masaryka, začaly práce na významné úpravě zeleně. Cílem výsadby je zpříjemnit lidem pobyt na náměstí, a to zejména v letních dnech, kdy je zde nedostatek stínu.
„Jednou z hlavních změn bude výsadba deseti listnatých dřevin, které svým vzrůstem v budoucnu poskytnou potřebný stín a vytvoří příjemnější prostředí pro všechny. Součástí úprav bude také výsadba živého plotu na vnějších stranách travnatých ploch, který dodá zeleni na náměstí další rozměr,“ informovala Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Dalšími plánovanými úpravami je nahrazení okrasných trav zátěžovým trávníkem na menším záhoně a změna druhové skladby na druhém trvalkovém záhoně s dosazením nových trvalek a keřového patra. Předpokládaný termín dokončení těchto úprav je nejpozději do konce dubna 2024, je však nutné brát ohled na aktuální povětrnostní podmínky.  
„Investice do zeleně zvyšuje kvalitu prostředí a života obyvatel a poskytuje příjemná místa k odpočinku a setkávání. Jsem rád, že i přestože nyní nejsou finanční prostředky na komplexní rekonstrukci náměstí, tak i tyto drobné změny pomůžou. Rozhodně to bude příjemným doplňkem k nově zrekonstruované kašně, která je nyní v realizaci,“ uvedl místostarosta města Tomáš Gross.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm