Rožnovská radnice rozšířila rezervační systém pro občany

12.12.2021 07:09

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Žádné fronty, úspora času a efektivní odbavení požadavků klientů jsou hlavními výhodami, které s sebou přináší objednávkový systém. Zde si mohou klienti jednoduše zvolit termín a čas, kdy se chtějí na úřad dostavit a vyřídit svůj požadavek.

„Zaregistrují se, a jakmile dorazí na úřad v objednaný čas, systém je po zadání PINU vyvolá do konkrétní kanceláře k úředníkovi. Doposud byl objednávkový systém plně funkční na odboru dopravy, výstavby, životního prostředí, územní plánování a správních činností. Od prosince letošního roku je nově zaveden také na odboru sociálním a živnostenském,“ informovala tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
„Chvíli trvalo, než si lidé na objednávání zvykli a aktivně jej začali využívat. Ale jakmile zjistili, že opravdu mohou uspořit čas, nemusí nikde stát frontu a čekat až na ně přijde řada, objednávkový systém se rozběhl naplno. Bylo jen otázkou času, kdy budou postupně rozšířeny služby objednávání i na ostatní odbory,“ uvedla Eva Kolářová, vedoucí odboru řízení lidských zdrojů, kvality a správní agendy.

Rezervační systém je dostupný na webových stránkách města www.roznov.cz v sekci Chci si vyřídit – Objednávkový systém. V případě, že má klient s elektronickým objednáním problémy, může se obrátit na úředníka a ten s ním provede rezervaci přes telefon. Lidé si v systému musí objednat na každý úkon termín zvlášť, například nelze najednou vyřídit občanský průkaz i cestovní pas.

„Chceme naše služby poskytovat maximálně efektivně bez zbytečného čekání v prostorách úřadu. Objednávkový systém je pružný, tudíž se může občan objednat třeba hned na další hodinu, pokud je zde volný termín. Samozřejmě obsloužíme i klienty, kteří objednaní nejsou, ale v tomto případě má objednaný klient vždy přednost a ten neobjednaný musí počkat, než přijde na řadu,“ doplnila Pavlína Štefániková, vedoucí odboru kanceláře starosty (aktuálně zastupující tajemnice úřadu).

Vlastimil Langer

Zdroj a foto radnice: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm