Rožnov vydává nový nástěnný kalendář na rok 2023

13.11.2022 14:07

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - I v letošním roce připravilo Turistické informační centrum Rožnov pod Radhoštěm nástěnný kalendář na nadcházející rok, který obsahuje dvanáct zajímavých fotografií zachycující krásnou atmosféru města.
„Lidé mohou obdivovat zasněžené Masarykovo náměstí, rozkvetlou galerii Kostnici ve farní zahradě nebo jezírko v městském parku. Nechybí ani výhledy na Radhošť, Dolní Paseky nebo Chlácholov a za zmínku stojí i fotografie starého hřbitova, Brillovky či sochy Čtenáře na Kramolišově. Samozřejmostí jsou také rožnovské stálice - Jurkovičova rozhledna, Hudební altán a Valašské muzeum v přírodě,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„Fotky v kalendáři nabízí průřez všemi ročními obdobími a opravdu každá z nich má své kouzlo. Myslím, že Rožnov je unikátní i tím, že ať už je jaro, léto, podzim nebo zima, tak si tady každý najde to své kouzelné místo. Já věřím, že se kalendář bude všem líbit a nesmírně se těším, až si v něm budu v příštím roce listovat,“ řekl místostarosta města Tomáš Gross.
Fotografie v kalendáři na příští rok jsou dílem Jiřího Škrobáka, Lenky Zavadilové a Vojtěcha Bila. Nástěnný kalendář si mohou zájemci zakoupit za 119 Kč v turistickém informačním centru.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm