Rožnov vydal rekordní počet voličských průkazů

08.01.2023 07:30

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rekordní počet 305 voličských průkazů vydal dosud rožnovský městský úřad pro volbu prezidenta republiky, která se uskuteční v pátek 13. ledna a v sobotu 14. ledna 2023.
„Mezi vánočními svátky a na počátku roku vydaly pracovnice matriky MěÚ Rožnov už 305 voličských průkazů, které umožňují zájemcům volit mimo místo svého trvalého bydliště. Radnice také připravila 13.300 modrých obálek s hlasovacími lístky, které byly 2. ledna předány k distribuci České poště. Nejpozdější termín pro jejich doručení je 10. ledna. Dále bylo orazítkováno sedm tisíc úředních (šedých) obálek, které každý volič obdrží ve volební místnosti,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Pokud se výjimečně stane, že volič hlasovací lístky do své schránky nedostane, obdrží je v den voleb ve volební místnosti. K volbám je nutno dostavit se s platným občanským průkazem nebo cestovním pasem České republiky.
„Hlasování ve volbě prezidenta republiky se v Rožnově uskuteční ve čtrnácti volebních okrscích. Adresy volebních místností v jednotlivých okrscích zůstávají stejné jako při posledních Komunálních volbách 2022, s výjimkou okrsku č. 3, kde došlo ke změně adresy umístění volební místnosti, nově nachází v budově Městských lesů Rožnov(bývalá Požární zbrojnice Tylovice), Tylovice č.p. 1828,“ upřesnila Hana Bočková z Odboru kanceláře starosty rožnovského MěÚ.
Případné druhé kolo volby prezidenta republiky proběhne ve dnech 27. – 28. ledna 2023.
Veškeré informace k volbě prezidenta republiky naleznete zde.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Ilustrační foto: Archiv SNZK