Rožnov soutěží v anketě o NEJ praxi Zdravých měst, obcí, regionů

29.11.2021 13:19

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Každoroční hlasování o nejoblíbenější projekty Zdravých obcí, města a regionů je oficiální spuštěno. Již čtvrtým rokem se veřejně prostřednictvím facebooku hlasuje o NEJ praxi Zdravých měst.
Do letošního ročníku se zapojilo 15 měst, obcí a regionů, které dohromady zaslaly 25 příkladů inspirativní praxe z nejrůznějších oblastí rozvoje. Jeden zajímavý projekt má v anketě také město Rožnov pod Radhoštěm a tím je Portál životních situací.

 „Dobrá praxe je o sdílení zkušeností a poznatků z fungování různých měst. Stejně jako se jiná města inspirují od nás, tak my se naopak můžeme ledacos přiučit od nich. Portál životních situací je praktický projekt, který rozhodně dokáže ušetřit čas a věřím, že jej již mnoho našich občanů využívá. Samozřejmě nám udělá radost každý hlas, který v soutěži dostaneme,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica.

Projekt Portál životních situací má za úkol zjednodušit proces řešení záležitostí na úřadě, ušetřit čas občanům a efektivně využít moderní technologie.

„V základních 12 oblastech poskytuje jednoduchý návod, jak se v dané situaci zachovat, co je potřeba vyřídit, koho kontaktovat nebo jaké formuláře vyplnit. A to vše lze zjistit z pohodlí domova díky několika kliknutími napříč portálem, jenž navazuje na pilotní projekt průvodce Chci stavět. Portál je dostupný na webových stránkách města www.roznov.cz,“ dodala tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková s tím, že hlasování probíhá na sociální síti Facebook do 30. prosince a rožnovský projekt lze podpořit svým hlasem ZDE.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Foto: Facebook