Rožnov povolil zkrácení doby nočního klidu u vybraných akcí

21.05.2022 07:58

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - U vybraných kulturních akcí v roce 2022 bude zkrácena doba trvání nočního klidu. „Rozhodli o tom zastupitelé města na základě obecně závazné vyhlášky, ve které je stanovena, kterých akcí a v jakém rozsahu, se zkrácení doby nočního klidu týká,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.

Folklorní festivaly Ondrášova Valaška a Jánošíkův dukát, putovní Valašský letňák v Rožnově, koncert Traktor, Delta Fuse, Pekaře nebo Desmod, Valašské folkrockování či Urban fest 2022. To je pouhá část akcí, u kterých bude v letošním roce posunuta doba nočního klidu.
„Standardně trvá noční klid od 22,00 do 06,00 hodin, ale města mají možnost u výjimečných a společenských významných akcí tuto dobu nočního klidu zkrátit. Na základě žádostí jsme vyhodnotili zkrácení nočního klidu u jednotlivých akcí, u některých bude doba nočního klidu posunuta na 23,00 hodin nebo na 24,00h. Výjimkou jsou oslavy konce roku, kdy 31. prosince bude doba nočního klidu posunuta na 01,30 hodin,“ řekla místostarostka města Kristýna Kosová.
Akce, u kterých bude zkrácena doba nočního klidu v roce 2022 naleznete zde.


Vlastimil Langer

Zdroj a foto z Ondrášovy Valašky: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm