Rožnov pokračuje na přípravě nového územního plánu

22.01.2023 10:36

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Zpracovatelé nového Územního plánu města Rožnov pod Radhoštěm mají připravený harmonogram prací k jeho tvorbě. Na jaře letošního roku budou hotovy první návrhy nového územního plánu, které budou dále projednávány s dotčenými orgány. Občané města se budou moci s návrhem seznámit na podzim roku 2023.
„V Rožnově pod Radhoštěm proběhlo jednání zástupců města s členy týmu Ateliér Kontext, kteří zpracovávají nový Územní plánměsta Rožnov pod Radhoštěm. V září roku 2022 zastupitelé města schválili zadání pro vypracování územního plánu a zpracovatelé zahájili práce na návrhu. Na jednání představili zástupcům města předběžný harmonogram a současně se také projednával rámcový přístup k problematickým místům ve městě, kterými se budou muset podrobněji zabývat,“ informovala Petra Graclíková, tisková mluvčí rožnovské radnice.
„Zpracovatelé územního plánu se potýkali s více než 200 podněty pro nový územní plán, které zasílali občané města. Na jaře letošního roku by měly být zpracovány první návrhy, které budou poté dle zákona projednávány s dotčenými orgány. Občanům města naveřejném projednání představíme návrh nového územního plánu na podzim letošního roku. Rožnované již podněty pro nový územní plán podávat nemohou, lhůty jsou uzavřeny. V rámci připravovaných veřejných projednání však budou moci podávat připomínky. Majitelé pozemků poté případné námitky k navrženému řešení, které budou vyhodnoceny,“ uvedla Markéta Blinková, místostarostka města.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm