Rožnov pod Radhoštěm školí a chrání - Bezpečnost ve školách je prioritou

20.04.2024 09:48

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM -  Setkání zaměřené na vzdělávání a bezpečnost ve školských zařízeních se ve středu 17. dubna konalo v Rožnově pod Radhoštěm. „Zúčastnili se zástupci Krajského ředitelství policie Zlínského kraje, Územního odboru Vsetín a ředitelé a ředitelky mateřských, základních a středních škol v ORP Rožnov pod Radhoštěm a také ředitel Střediska volného času,“ informovala Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Program setkání byl rozmanitý a zaměřen na klíčové otázky související se vzděláváním a bezpečností. Koordinátorka projektu integrace Ukrajinců, Kristýna Kosová, v úvodu setkání prezentovala informace o možnostech vzdělávání českého jazyka pro ukrajinské žáky. Stěžejním bodem programu bylo téma, týkající se osvěty v návaznosti na tragickou událost z konce minulého roku, která se odehrála na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Účastníci byli seznámeni s konkrétními postupy v případě mimořádné události tohoto typu a zdůrazněna byla důležitost ochrany života a zdraví. Diskutovalo se o pojmu „měkký cíl“, tedy o místě s vysokou koncentrací osob, a byly představeny metodiky k ochraně těchto cílů. 
„Bezpečnost našich škol je neoddiskutovatelnou prioritou. Jsme odhodlaní zajistit prostředí, ve kterém budou naše děti chráněny. Musíme přesně vědět, jak se v možné krizové situaci zachovat. Velmi si cením účasti a zájmu všech zástupců škol,“ zdůraznil starosta města Jan Kučera.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm