Rožnov čeká tradiční jarní bloková očista města

26.03.2023 07:36

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Každoroční jarní bloková očista začne v pondělí 3. dubna. Trvat bude téměř celý měsíc - poslední ulice by měly být uklizeny do 29. dubna. Očistu čeká více než 101 km silnic, 51,5 km chodníků, 55 tis. m2 zpevněných ploch (parkovišť) a 55 běžných metrů schodů.
„Očista bude probíhat denně od 6 do 17 hodin. Majitelé a provozovatelé vozidel stojících na pozemních komunikacích a parkovištích budou o očistě informováni dopravní značkou. Toto přenosné dopravní značení bude na dotčených komunikacích umístěno minimálně týden před zahájením blokové očisty,“ sdělila Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„Prosíme všechny řidiče, aby respektovali značení, přeparkovali svá vozidla na jeden jediný den a umožnili tak řádnou očistu města. Současně s tím jednoznačně upozorňuji, že městská policie dostala pokyn v maximální míře ukládat nejvyšší pokuty v případě nerespektování dopravního značení,“ uvedl místostarosta města Tomáš Gross.
Obyvatelé města, kteří jsou registrovaní v aplikaci Munipolis (dříve Mobilní rozhlas) a současně mají v systému vyplněnou ulici bydliště, budou den před plánovanou očistou v jejich ulici upozorněni SMS zprávou.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Ilustrační foto: Archiv SNZK