Rohový dům v Kollárově ulici dostane novou fasádu, vzniknou v něm i nové byty

05.03.2022 07:52

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Tři nové byty vzniknou v nevyužitém podkroví rohového domu č. p. 403 v Kollárově ulici. Dům se zároveň dočká zateplení i výměny střešní krytiny a krovu. Akce za 17,5 milionu korun začne 21. března a potrvá až do 6. prosince.
„Dva nově vzniklé byty budou mít parametry 4+KK (90,77 m2 a 102,30 m2) a jeden 3+KK (104,86 m2). Pro vybudování bytových jednotek musí být vytvořena nová nosná konstrukce podlahy, kde vznikne mezera pro rozvod instalací k bytům. Zvětralá fasáda bytového domu bude opravena a nově zateplena. Výměny se dočká i nevyhovující střešní krytina a část krovu,“ sdělil tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
Stavební práce budou probíhat za provozu objektu. „Současné byty jsou obsazeny nájemníky, kteří se rozhodli zůstat po dobu rekonstrukce. Tomu musí odpovídat použité technologie a postupy při realizaci výstavby, včetně pravidelného čištění a zabezpečení veřejně přístupných prostor,“ popsal místostarosta Jaroslav Zatloukal.  
Dům č. p. 403 v Kollárově ulici je majetkem města Uherské Hradiště. S novými byty, které budou v podkroví, plánuje město nakládat podle platných Pravidel pro nakládání s bytovým fondem města. Nejpravděpodobněji budou pronajaty formou soutěže o nejvyšší nabídnuté měsíční nájemné, jako tomu bylo například také u domu č. p. 445 ve stejné ulici, který město zrekonstruovalo v roce 2018. 
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště