Rodinný dům je po požáru neobyvatelný, zraněná majitelka skončila v nemocnici

27.01.2021 20:04

ZLÍN – Předběžnou škodu ve výši půldruhého milionu korun způsobil dnes navečer požár rodinného domu ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy. Majitelka s lehčím zraněním skončila v péči záchranářů, kteří ji odvezlki do krajské nemocnice..
„Vyšetřovatel hasičů stanovil jako příčinu rozsáhlého požáru, který zasáhl celé první patro, nedbalostní jednání při použití sauny,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Ihned po ohlášení požáru po 17. hodině se na místo sjelo pět požárních jednotek ze Zlína, Fryštáku, Kostelce a Štípy. „V době příjezdu hasičů bylo první patro domu v plamenech, což bylo vidět až do centra města. K likvidaci požáru hasiči v dýchací technice použili čtyři proudy vody, které vedli nejenom venkem s použitím automobilového žebříku, ale i vnitřním prostorem domu. Během krátké chvíle měli požár pod kontrolou a velitel zásahu v 17:15 hodin vyhlásil jeho lokalizaci,“ popsala tisková mluvčí.
Díky rychlému zásahu hasičů se požár nerozšířil na okolní rodinné domy, které stojí v těsné blízkosti budovy zasažené plameny. Následně hasiči rozebrali horní části konstrukce domu, požářiště kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska.
„Velitel zásahu postupně začal zasahující jednotky posílat zpět na základny. V 18:45 hodin provedli hasiči závěrečný průzkum zasaženého objektu, přičemž nebyla již nalezena žádná ohniska požáru. Velitel zásahu tak mohl vyhlásit likvidaci požáru,“ řekla Lucie Javoříková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje