Rodina se ve středu nastěhovala do novostavby a druhý den vyhořela

18.12.2020 07:04

PROSTŘEDNÍ BEČVA – Smůla postihla majitele novostavby v Prostřední Bečvě na Vsetínsku. Ve středu 16. prosince se nastěhovali a ve čtvrtek dopoledne jejich dům zachvátil požár. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, předběžná škoda činí 200 tisíc korun. 

„Pět jednotek hasičů ve čtvrtek 17. prosince odpoledne zasahovalo u požáru rodinného domu v Prostřední Bečvě. Postupně se na místě sjeli profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí, jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm a dobrovolné jednotky z Prostřední Bečvy, Prostřední Bečvy - Kněchyně a z Horní Bečvy,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří v jedné z místností sklepního prostoru novostavby. „Hustý kouř se dostal i do dalších dvou pater domu. Hasiči během krátké chvíle požár dvěma proudy vody uhasili. Poté odvětrávali dům s pomocí přetlakové ventilace. Místo požáru kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Z domu také vynesli jednu desetikilovou propanbutanovou láhev, kterou následně ochlazovali,“ dodala tisková mluvčí.

„Příčinu požáru nyní šetří vyšetřovatel hasičů ve společném šetření s Policií ČR. Požár zničil dveře, okna, vybavení sklepních prostor a také uskladněný stavební materiál,“ dodala Lucie Javoříková.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje