Řídili opilí a teď je čeká trest

24.06.2022 07:13

UHERSKOHRADIŠŤSKO -  Za volant zřejmě dlouho neusednou dva muži, kteří brázdili silnice Uherskohradišťska a to i přesto, že za volantem neměli co dělat!
V úterý 21. června v půl desáté večer v Uherském Brodě zastavila policejní hlídka čtyřiačtyřicetiletého řidiče vozidla značky Škoda Fabia. Muž projížděl ulicí Neradice. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,57 promile alkoholu. Opilý řidič přiznal, že před jízdou notně popíjel. Navíc hlídka na místě zjistila, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu. Na takové jednání, jako je řízení pod vlivem alkoholu, zákon pamatuje až ročním vězením včetně zákazu řízení,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.
Dalšího hříšníka zastavili uherskohradišťští policisté ve středu 22. června v ranních hodinách v Uherském Ostrohu. „Řidič vozidla značky Seat Ibiza nejen že nadýchal 1,39 promile alkoholu, ale ještě k tomu má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do června příštího roku. Za tuto jízdu mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi a zákaz řízení, neboť je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala policistka.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ