Řidička vjela na přejezd v době, kdy tudy projížděl vlak

24.11.2023 12:25

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Dopravní policisté vyjížděli dnes krátce po deváté hodině ráno k nehodě, ke které došlo na železničním přejezdu v Bystřici pod Hostýnem.
„Podle dosavadních informací padesátiletá řidička osobního vozidla nerespektovala signalizační zařízení a vjela na železniční přejezd v době, kdy tudy projížděl osobní vlak. Cestovalo v něm celkem čtrnáct osob, strojvedoucí a průvodčí. Nikdo z nich nebyl zraněn. Řidička a spolujezdec z renaultu vyvázli předběžně s lehkým zraněním. Dechové zkoušky u strojvedoucího i řidičky byly negativní. Předběžná škoda na vlaku, vozidle a výhybce se vyšplhala na 300 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.
Na pomoc vyjeli profesionální hasiči ze stanic Bystřice pod Hostýnem, Holešova a Kroměříže. „Po příjezdu zajistili vozidlo, nacházející se mimo trať, proti pohybu, zajistili ho proti vzniku požáru a zahájili vyprošťovací práce. Zraněným poskytli první předlékařskou a psychologickou pomoc. Při záchraně muže, sedícího na předním sedadle spolujezdce, museli hasiči použít hydraulické vyprošťovací zařízení, neboť po nárazu byla karoserie vozidla značně poškozena. Na straně řidičky byla situace o poznání lepší a nebylo potřeba využít tuto techniku. Oba zraněné si převzaly posádky zdravotnické záchranné služby a po ošetření je transportovaly do nemocnice k dalšímu vyšetření,“ informovala Lucie Javoříková, tisová mluvčí HZS Zlínského kraje.
Dopravní policisté nehodu nadále šetří.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie a HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje