Řidiči sypačů ukázali své umění na Cestářském rodeu v Kroměříži

22.10.2023 07:38

ZLÍNSKÝ KRAJ – Svoji zručnost a všestrannost předvedli řidiči sypačů během Cestářského rodea, které se ve čtvrtek 19. září uskutečnilo v Kroměříži. „Řidiči s plnohodnotně vybaveným sypačem absolvovali na čas například slalom, projetí brankou, posouvání překážek, jízdu po čáře nebo parkování do garáží. Soutěž uspořádala Česká silniční společnost ve spolupráci s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje a Správou a údržbou silnic Kroměřížska,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Cestářské rodeo se pořádá pravidelně před zahájením zimního období a je zaměřeno na popularizaci práce cestářů, která není vždy snadná. Jsem moc rád, že jsme letos měli možnost uspořádat ho i v našem kraji. S velkým obdivem jsem sledoval, co všechno řidiči sypačů se svými vozy dokáží. Jednoznačně tak prokázali, že jsou na nadcházející zimní sezonu dobře připraveni,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Radek Doležel.
Soutěžního klání se zúčastnilo 27 řidičů z 10 krajů, Zlínský kraj reprezentovalo osm řidičů. Z vítězství se radoval František Řepík (Plzeňský kraj), druhé místo vybojoval Karel Konečný (Jihomoravský kraj), třetí místo obsadil Jan Mička (Karlovarský kraj). V první desítce se umístili také tři zástupci Zlínského kraje – na 4. místě Pavel Skalička (SÚS Kroměřížska), na 5. místě Karel Adámek (SÚS Slovácka) a na 7. místě Milan Michut (SÚS Valašska).
Tři nejlepší se kvalifikovali na Cestářské rodeo zemí V4, které se uskuteční v příštím roce v Polsku.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj