Řidiči se potýkali se zvěří, naštěstí vyvázli bez zranění

19.07.2022 11:39

UHERSKOHRADIŠŤSKO  - V neděli 17. července krátce po deváté hodině večer ukončila poklidnou jízdu řidiči vozidla značky Renault Megane zvěř. Stalo se tak mezi obcemi Částkov a Prakšice. Srna, která mu vběhla bezprostředně před vozidlo, poté z místa utekla. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na třicet tisíc korun.
„O něco hůř z nehody vyvázl řidič Škody Octavie, který v pondělí 18. července nad ránem projížděl obcí Salaš. Na zvěř přebíhající silnici reagoval strhnutím volantu, aby nedošlo ke srážce. Jenže vyjel mimo vozovku a narazil do mostku odvodňovacího příkopu. V tomto případě se celková škoda vyšplhala na sedmdesát tisíc korun,“ informovala dnes policejní mluvčí Milena Šabatová.
Ještě večer se s daňkem střetl řidič vozidla Hyundai, a to mezi obcemi Nivnice a Korytná. Škoda je odhadnuta na čtyřicet tisíc korun. „Při nehodách nebyl naštěstí nikdo zraněn. U řidičů byla provedena dechová zkouška, která vyšla negativní. Od začátku prázdnin takových střetů evidujeme 14, v letošním roce celkem 186,“ dodala policistka. Současně dodala, že pro zvěř neplatí žádná nařízení a pravidla. Řidičům tak nezbývá nic jiného, než aby byli obezřetní a plně se soustředili na řízení zejména poblíž lesů a polí. Pokud dojde ke střetu, řidič je ze zákona povinen událost oznámit na policii!

Vlastimil Langer
Zdroj: policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ