Řidiče na Uherskohradišťsku kontroloval i vrtulník

31.05.2022 15:20

UHERSKOHRADIŠŤSKO -  Víkendová policejní akce odhalila především řidiče, kteří překročili povolenou rychlost. Během uplynulého víkendu proběhla dopravně bezpečnostní akce. „Kromě uherskohradišťských dopravních policistů na motorkách a ve vozidlech s radary se na jejím průběhu  podílela i jednotlivá obvodní oddělení a  Letecká služba Praha. Cílem této akce byla kontrola řidičů, zejména motorkářů, zda se nedopouštějí protiprávního jednání,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Pod drobnohledem byl hlavní silniční tah I/50, konkrétně úsek od Uherského Brodu až po část buchlovských kopců. Je to nejenom úsek častých dopravních nehod, ale i úsek, na kterém někteří řidiči zapomínají dodržovat pravidla silničního provozu.

„Největším hříšníkem se stal šestadvacetiletý řidič vozidla značky Audi. Tomu ručička na tachometru vystoupala až na 133 km/h v místech, kde je zákonem povolená devadesátka. Navíc předjížděl v místě, kde je to dopravním značením zakázáno. Zákon na takové jednání pamatuje pokutou od 5 do 10 tisíc korun včetně zákazu činnosti na šest až 12 měsíců,“ řekla Milena Šabatová.

Během těchto dvou kontrolních dnů se dopustilo dopravního přestupku 75 řidičů, a to zejména muži. Jednalo se hlavně o překročení nejvyšší povolené rychlosti, nevyhovující technický stav, ale i telefonování za volantem nebo nepoužití bezpečnostních pásů. Mezi přestupci bylo i osm motorkářů.

„Z celkového počtu přestupků jsme 10 postoupili k projednání příslušnému úřadu. Mezi nimi byly i přestupky dvou cizinců, jimž policisté uložili osmitisícové kauce. Celkově jsme uložili blokové pokuty za 67 tisíc korun,“ popsala policistka. 

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje