Řidič ujížděl policistům, zastavila ho až prostřelená pneumatika

30.11.2020 18:06

UHERSKÉ HRADIŠTĚAž tříleté vězení hrozí osmatřicetiletému muži, kterému dnes sdělili uherskohradišťští kriminalisté podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 
„Podezřelého včera po poledni přistihli v ulici Šumnická v Uherském Brodě uherskobrodští policisté při řízení automobilu značky Škoda. Za volant usedl i přesto, že má Městským úřadem Luhačovice i Městským úřadem Vsetín do července roku 2021 vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Výstražným zvukovým zařízením, blikajícími světly majáku a nápisem Stop Policie na služebním vozidle dávali řidiči pokyn k zastavení,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Řidič ale nereagoval a začal ujíždět směrem na obec Nivnice. Poté pokračoval směrem na Dolní Němčí a následně odbočil k Vlčnovu. Na horizontu pak odbočil na polní cestu. Při tom ho stále pronásledovala policejní hlídka.
„Po několika stech metrech se policistům podařilo dostat na úroveň ujíždějícího vozidla a následně výstřelem ze služební zbraně zasáhnout zadní pneumatiku. Vozidlo se tak stalo nepojízdným a řidič byl nucen zastavit. Ihned ale z auta vyskočil a dal se na útěk. Výzvy policistů i nadále neakceptoval,“ řekla mluvčí.
Na místo mezitím dorazily další policejní posily, které po něm začaly pátrat. Po chvíli ho ležícího na zemi objevil psovod se služebním psem. 

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ