Řidič přepravní služby si ponechal tržbu a utratil ji v Brně a Praze

13.10.2021 11:04

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Těžko uvěřitelnou drzost prokázal třiadvacetiletý zaměstnanec přepravní služby, který po dodání části zásilek zaparkoval služební vozidlo včetně scanneru a platebního terminálu na ulici v Bystřici pod Hostýnem.

„Vzal si tržbu a odjel vlakem nejprve do Uherského Hradiště, kde bydlel a poté do Brna a Prahy, kde za ubytování a alkohol zaplatil zpronevěřených šedesát jedna tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Trestní oznámení podala jednatelka přepravní firmy začátkem října. Na obvodním oddělení ve Zlíně oznámila podezření ze zpronevěry, které se měl dopustit jejich zaměstnanec, který ve firmě pracoval asi šest týdnů. V inkriminovaný den převzal zásilky k doručení, přičemž měl ujet naplánovanou trasu a vrátit se navečer zpět. Když se nevrátil a neodevzdal tržbu za dodané zboží, zjistila dispečerka, že mladý muž odstavil vozidlo v Bystřici pod Hostýnem ještě před doručením všech zásilek a peníze z tržby si nechal.

„Policisté muže, který byl již dvakrát podmíněně odsouzený za krádeže, v krátké době vypátrali. Muž se ke všemu, co mu kladli za vinu, přiznal. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ